Geçtiğimiz yıl Afrikalı öğrencilerle gündeme gelen Karabük Üniversitesi, bu kez maymun çiçeği virüsü nedeniyle tekrar dikkatleri üzerine çekti. Üniversite yönetimi, sağlık risklerine karşı titizlikle hareket ettiklerini ve sürecin yakından izlendiğini açıkladı.

Mart ayında Afrikalı öğrencilerin yoğunluğu ve aralarındaki cinsel ilişkiler nedeniyle medyada geniş yer bulan Karabük Üniversitesi, son günlerde Afrika'da yayılan maymun çiçeği virüsü ile ilgili de gündeme geldi. Üniversite rektörlüğü, duruma ilişkin bir açıklama yaparak, sağlık ve güvenlik önlemlerine yüksek önem verdiklerini belirtti.

Rektörlükten yapılan açıklamada, üniversitenin öğrenci, personel ve halk sağlığını korumak için her türlü riskleri titizlikle izlediği vurgulandı. "Devletin ilgili kurumlarıyla koordineli çalışarak önlemleri titizlikle alıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son açıklamalar ve gelişmeler doğrultusunda süreci yakından takip ediyoruz" denildi.

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'na Destek Çıktı: "Ayıptır, Yapmayın Beyler" Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'na Destek Çıktı: "Ayıptır, Yapmayın Beyler"

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumlarla işbirliği içinde hareket edildiği belirtilirken, uluslararası öğrencilerin de diğer öğrencilerle aynı sağlık standartlarına tabi olduğu ifade edildi. "Uluslararası öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edebilecek durumlara karşı titizlikle izlenmektedir. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların talimatlarına uygun olarak hareket etmekteyiz" denildi.