Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin farklı illerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını açıkladı. Bakan Tunç, Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak illerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarının titizlikle ve çok yönlü soruşturmalar yürüttüğünü belirtti.

2024-2025 sınavsız okunabilecek lisans ve önlisans üniversite bölümleri 2024-2025 sınavsız okunabilecek lisans ve önlisans üniversite bölümleri

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gözaltına alınan 22 şüpheliden 9'unun tutuklandığını, 5'inin adli kontrol altına alındığını, 1 kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını ve 7 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Tunç, ormanların korunmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve yangın söndürme çalışmalarında görev alan ekiplere teşekkür etti.