Güncel

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yeni hızlı tren projesinin açılış tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım aşamasında olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı projesinin Çerkezköy-Kapıkule güzergahının 2025 yılının ağustos ayında tamamlanarak faaliyete geçeceğini belirtti.

Abone Ol

Bakan Uraloğlu, Çerkezköy-Kapıkule güzergahı hakkınsa, inşallah önümüzdeki sene ilimizi birinci derecede ilgilendiren 153 kilometrelik kesimini, inşallah önümüzdeki senenin ağustos ayında bir aksama olmazsa ki öyle planladıklarını belirterek, "Geri kalan kesimini de muhtemelen 2026’nın sonuna doğru tamamını açmış olacağız" açıklamasında bulundu.

UZUN YOLCULUKLAR SON BULACAK!
Bakan Uraloğlu, yapım aşamasında olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı yapımı hakkında şu bilgileri aktardı:
"Yaptığımız değerlendirmede biz Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nı da burada konuştuk. Çerkezköy-Kapıkule kesimini, inşallah önümüzdeki sene ilimizi birinci derecede ilgilendiren 153 kilometrelik kesimini, inşallah önümüzdeki senenin ağustos ayında bir aksama olmazsa ki; öyle planlıyoruz, açmış olacağız. Geri kalan kesimini de muhtemelen 2026’nın sonuna doğru tamamını açmış olacağız ve böylelikle yerine göre 5 saat, 6 saat ve 9 saate kadar varan yolculukları gerek yükte gerek yolcu taşımacılığında maksimum 3 saate düşürmüş olacağız" ifadelerine yer verdi.