Fatsa'da fındık üreticisi Onur Güngör, Orta Karadeniz bölgesinde son zamanlarda artış gösteren ve birçok üreticinin ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca zararlısına dikkat çekmek amacıyla Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda protesto düzenledi.

Güngör, bir tabuta "Fındık öldü ruhuna Fatiha" yazıp sosyal medyada canlı yayın yaparak, "Burada propaganda yapmıyoruz ya da siyasi paylaşımda bulunmuyoruz. Sadece bir çözüm arıyoruz. Bu yıl bahçeme girmedim. Bahçemden aldığım numuneyi tüccara verdim ve 50 bin lira zarar ettiğimi hesapladım. Bir başka üretici ise 150 bin lira zarar gördüğünü belirtti. Bu zararın esnafa ve ticarete yansıması kaçınılmaz. Bu yüzden bu durumu ciddiye almaları için bir şok etkisi yaratmamız gerekiyordu. Ancak yetkililer ya da taleplerimizi Ankara'ya iletecek kişiler hala bu duruma duyarsız" dedi.

Antalya'da Taksiciden Hemşireye Taciz Anı Kameraya Yansıdı Antalya'da Taksiciden Hemşireye Taciz Anı Kameraya Yansıdı

Kahverengi kokarca zararlısının fındık üzerinde büyük olumsuz etkiler yarattığını vurgulayan Güngör, "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlıyım. 16 dönümlük bahçemde kokarca zararından dolayı fındık toplamaya girmedim. Bahçeyi temizlemek ve gübrelemek için 37 bin lira harcadım. Bu zararın dışında kalan fındığı da toplamak gerekiyor. Belki bu eylem bir şok etkisi yaratır ve fotoğraflar Ankara'ya ulaşır, sesimizi duyarlar" şeklinde konuştu.