Güncel

Bakan Uraloğlu'ndan Süper Hızlı Tren müjdesi: 80 dakikada İstanbul-Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dev projelerinden biri olan Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, saatte 350 kilometre hızla çalışacak trenle İstanbul-Ankara arasının 80 dakikada tamamlanacağını duyurdu. Projenin 2034 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Abone Ol

Süper hızlı tren projesinde çalışmalar başladı

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile Türkiye’nin ulaşım altyapısında önemli bir adım atıldığını belirtti. "Ankara ile İstanbul arasında hem yeni bir otoyol hem de hızlı tren hattı inşa etmeyi planlıyoruz," diyen Uraloğlu, saatte 350 kilometre hızla gidecek trenin çalışmalarına başlandığını ve projenin 2034 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Bu proje sayesinde vatandaşlar, İstanbul'dan Ankara'ya sadece 80 dakikada ulaşabilecek.

Ankara-İzmir hızlı tren projesi de hızla ilerliyor

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgiler verdi. Projenin 2027'nin başlarında tamamlanacağını söyleyen Bakan, bu proje ile Ankara’dan İzmir’e ulaşım süresinin 3,5 saate ineceğini belirtti. Uraloğlu, "Hedefimiz İzmir’i hızlı tren ağına dahil etmek ve projeyi en kısa sürede hayata geçirmek," dedi.

Türkiye'de çağrı cihazlarında risk yok

Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, Türkiye’de bu cihazların neredeyse hiç kullanılmadığını belirterek, "Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim," ifadesini kullandı. Bakan, Türkiye’nin siber güvenlik alanında da güçlü bir konumda olduğunu vurguladı ve "Her gün 400'ün üzerinde siber saldırıyı önlüyoruz," dedi.

Siber güvenlikte dünya genelinde ilk 10’da

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade etti. Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında da konuşan Uraloğlu, "Platformlar, Türkiye’nin kararlılığını biliyor. Gerektiğinde her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu gösterdik," dedi.

Kişisel veriler güven altında

Uraloğlu, Türkiye'de kişisel veri güvenliği konusunda endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, "Bugün itibarıyla Türkiye'de kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ya da risk bulunmamaktadır. Suni bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor," açıklamasını yaptı.

Türksat 6A ekim ayında yörüngede olacak

Türksat 6A uydusu ile ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, uydunun ekim ayı içinde kalıcı yörüngesine yerleşeceğini ve yıl sonuna kadar devreye alınacağını açıkladı.