Bakan Vedat Işıkhan, yaptığı yazılı açıklamada, 2023 yılının ocak-eylül döneminde İŞKUR'un ciddi bir iş başarısına imza attığını bildirdi. Verdiği bilgilere göre, bu dönem zarfında toplamda 900 bin kişi, yeni bir iş kapısına yönlendirildi. Eylül ayı istihdam rakamları ise, 66 bin 815 erkek ve 44 bin 636 kadın olmak üzere toplamda 111 bin 451 kişi şeklinde kayıtlara geçti.

Yıllara yayılan bir başarı hikayesi

Işıkhan, açıklamalarının devamında, geçmişten günümüze İŞKUR’un attığı adımları ve sağladığı istihdam olanaklarını da paylaştı. Türkiye genelinde istihdamın artırılmasına yönelik gerçekleştirilen projeler ve uygulamalar sayesinde, 2002 yılından bu yana 13,2 milyon kişinin iş bulmasına vesile olunduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

İstihdamdaki artış, geleceğe dair umutları yeşertiyor

İşkhan, liderliğini Cumhurbaşkanı'nın yaptığı bu projelerin, Türkiye’de emeğin, yatırımın, üretimin ve refahın artırılmasına katkı sağladığını belirtti. Yürütülen çalışmalar ve elde edilen başarılar ile bu yüzyılın; işçi, emekçi ve işverenin yüzyılı haline geleceğini, istihdamın, büyümenin ve refahın simgesi olacağını vurguladı. Aynı zamanda, yetişmiş insan potansiyelinin, yapılan eser ve hizmetlerle taçlandırılması noktasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.