İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelesinde elde edilen sonuçları paylaştı. "Bu kabine dönemimizde FETÖ'ye yönelik 6 bin 25 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlar sonucu 9 bin 738 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 1697'si tutuklandı, 2 bin 36'sı hakkında adli kontrol kararı verildi." dedi.

Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" programında Türk milletinin gösterdiği direnişi vurgulayarak, o gece yaşananları anlattı. Halkın, darbe girişimine karşı gösterdiği cesaret ve kararlılığı övdü. Gece boyunca meydanlara çıkan vatandaşların geri adım atmadığını, vatanlarına sahip çıktıklarını belirtti ve şehitlerimizi anma duygularını paylaştı.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Programa katılan İstanbul Valisi Davut Gül ise FETÖ'nün inkar, iftira ve kumpaslarla bilinen bir örgüt olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin darbe tarihini hatırlattı ve 15 Temmuz'un önceki darbelerden farklı olarak milletin lideriyle birlikte karşı koymasıyla ayrıştığını belirtti.

Etkinlik, şehitlerimizin anısına yapılan bir sunum ve katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. Bakan Yerlikaya ve Vali Gül'e program sonunda plaket takdim edildi.