Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımında mülakat sistemi üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonu sonrasında soruları yanıtladı.

Öğretmen alımında mülakat tartışmalarına değinen Bakan Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım." dedi. Öğrencilerin okula kaydederken öğretmeni görmesi gerektiği gibi, kendisinin de öğretmenleri görmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini belirtti. Yeni sistemi anlatan Tekin, adayların mülakata girecekleri jüri üyelerini bilmediklerini, aynı şekilde jüri üyelerinin de adayları önceden tanımadıklarını açıkladı. Adaylar, mülakatın son 5 dakikasında verdikleri cevapları bir kağıda yazacak ve altına imza atacaklar. Ayrıca, mülakatlar kamera kaydına alınacak.

Bakan Tekin, adil ve objektif bir değerlendirme için gereken tedbirleri alacaklarını ve başka önerilerin de değerlendirilmeye açık olduğunu söyledi. Adaletsizlik yapmamak amacıyla gerekli önlemleri alacaklarını ve kul hakkı yememeye özen göstereceklerini vurguladı.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Öğretmen alım sürecinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yapılması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Tekin, insanların neden itiraz ettiğini anlayamadığını söyledi.