Güncel

Bakanlık Açıkladı: 81 İlde Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal risklerin haritalanarak önleyici tedbirlerin geliştirileceği ve her ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir rehber sisteminin hayata geçirileceğini duyurdu

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal risk haritası çalışmalarının başladığını duyurdu. Bakan Göktaş, "Bu harita sayesinde mahalle mahalle, ilçe ilçe, kaç engelli, yaşlı, suça karışmış çocuk ve şiddet mağduru kadın olduğu tespit edilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, ailelerin karşı karşıya kaldığı tehditlere yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Sosyal risk haritasının önemine dikkat çeken Göktaş, "Bu harita ile sosyal riskler daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek ve her bir mahalle için önleyici tedbirler alınabilecek" diye ekledi.

Ayrıca, çeşitli bakanlıklarla işbirliği içinde bu çalışmanın pilot uygulamasının başladığını belirten Göktaş, haritanın tamamlanmasıyla önleyici müdahalelerin daha etkin hale geleceğini vurguladı.

Bakan Göktaş, ayrıca "Aile Rehberi Sistemi" adı verilen yeni bir uygulama ile her ailenin, ihtiyaçlarını tespit edecek bir rehberin atanacağını söyledi. Bu sistemle aile içi sorunların vakaya dönüşmeden önlenmesinin hedeflendiğini ve ailelere daha hızlı hizmet sunulacağını açıkladı.