İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katleden caninin videosu ortaya çıktı İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katleden caninin videosu ortaya çıktı

Son günlerde konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağına dair haberler üzerine emlak ilanlarında fiyat artışlarına gidilirken, Ticaret Bakanlığı duruma el koydu. Bakanlık, fırsatçılık yapan emlak işletmelerine idari yaptırımlar uygulayacakları konusunda sert uyarılarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıkılaştırdı ve emlakçıların bağlı olduğu meslek odalarına bir yazı göndererek, emlak ilanlarında haksız fiyat artışlarına aracılık edilmemesi gerektiğini vurguladı. İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından meslek odalarına gönderilen bu yazıda, taşınmaz ilanlarında fahiş fiyat artışlarına yol açan işletmelere idari yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı.

Son bir yıl içerisinde fahiş fiyat artışı yapan 890 emlak işletmesine toplamda 89 milyon lira idari para cezası kesildi. Bakanlık, emlak işletmelerini defalarca basın ve meslek odaları aracılığıyla uyardı. Ancak, son günlerde faiz oranlarının düşeceğine dair spekülasyonlar üzerine bazı emlakçılar fiyat artışına yöneldi. İlanlarda, faizler düşmeye başladığında fiyatların daha da yükseleceğine dair ifadeler yer aldı.

Ticaret Bakanlığı, ilan fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ettiklerini ve fırsatçılık yapan emlak işletmelerine karşı sert önlemler almaya devam edeceklerini belirtti. Fahiş fiyat artışlarına aracılık eden işletmelere yönelik denetimlerin artarak süreceği ve idari yaptırımların devam edeceği kaydedildi.