Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik zorluklarla mücadele eden kadınlara yönelik bir finansal destek programı oluşturdu. Bu kapsamda, ekonomik zorluklar yaşayan kadınlara her ay 1.870 TL’lik bir maddi yardım sağlanacak. Bu yardım sayesinde kadınlar, ekonomik özgürlüklerini kazanarak yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilecekler.

Dul ve yetim maaşları nasıl hesaplanıyor?

Dul ve yetim maaşları asgari emekli maaşı temel alınarak belirleniyor. 2023 yılında asgari emekli maaşı 5.500 TL iken, yıl içerisinde yapılan %36’lık artışla bu miktar 7.500 TL’ye yükseltildi. Bu artışla birlikte, maaş miktarları da belirlenen oranlarda artırıldı. Örneğin; %25 dilimindekiler için 1.375 TL, %50 dilimindekiler için 2.750 TL ve %75 dilimindekiler için 4.125 TL maaş belirlendi.

Yetim maaşı almak için hangi şartlar aranıyor?

Erkek çocuklar için yetim maaşı almanın bazı kriterleri bulunuyor. Eğer erkek çocuk 18 yaşından küçükse veya öğrenciyse 20 yaşına kadar maaş alabiliyor. Üniversiteye devam eden erkek çocuklar için bu süre 25 yaşına kadar uzatılabiliyor.

Kız çocukları için özel durum

Kız çocukları için maaş alma kriterleri erkeklere göre daha esnek. Kız çocukları, evlenmiş olsalar dahi hayatları boyunca yetim maaşı alma hakkına sahip. Eğer bir kız çocuğu evlendikten sonra babasını kaybedip boşanırsa, yetim statüsünde kabul edilerek maaş alabiliyor.

Ev hanımlarının duyduğu büyük sevinç

Bu yeni maddi destek, özellikle ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan ev hanımları tarafından sevinçle karşılandı. Ancak bu maddi yardımın yanı sıra, ev hanımlarının dul ve yetim maaşı alma hakkına da sahip olmaları, bu desteği daha da anlamlı kılıyor.