Güncel

Bakanlıktan Mazot ve Gübre Desteği Açıklaması! Ödemeler Kesildi Mi?

Bakanlık, mazot ve gübre desteğinin kaldırılmadığını ve yeni dönemde bu desteklerin güncellenerek üreticilere sunulmaya devam edeceğini açıkladı

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar"ın Resmi Gazete’de bugün yayımlandığı duyuruldu.

Bu kararın ardından çıkan yanlış iddialar nedeniyle açıklama yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, bazı basın organlarının mazot ve gübre desteğinin kaldırıldığı ve üreticilere yapılan fark ödemesi desteğinin sonlandırılacağına dair asılsız iddialar ortaya attığı ifade edildi. Açıklamada, "Mazot ve gübre desteği kaldırılmamıştır. Yeni dönemde, bu destekler temel girdi maliyetleri (mazot ve gübre) dikkate alınarak belirlenen temel destek olarak güncellenmiştir," denildi.

Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerin, temel destek kapsamında mazot maliyetinin yüzde 50'si ve gübre maliyetinin yüzde 25’inin karşılanacağı belirtilirken, üretim planlamasına uygun olarak belirlenen ürünlerin, ilgili bölgelerde yetiştirilmesi durumunda, temel desteğe ek olarak mazot maliyetinin yüzde 50’sinin ve gübre maliyetinin yüzde 25’inin planlı üretim desteği olarak sağlanacağı vurgulandı.