Batı Nil Virüsü, sivrisinek ısırıkları yoluyla yayılarak Türkiye'ye de sıçradı ve genellikle yaz aylarında belirtileri ortaya çıkarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Batı Nil Virüsü enfeksiyonu, insanlara en çok enfekte sivrisinek ısırmasıyla bulaşıyor. Vakalar genellikle yaz aylarında artış gösteriyor.

 Avrupa'ya geçen hastalığın Türkiye'de de görüldüğü iddia edildi. Peki, Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir?

Güney Amerika'dan gelen ölüm haberlerinden sonra Avrupa kıtasına geçen hastalığın Türkiye'ye girdiği iddia edildi.

Batı Nil Virüsü, sivrisineklerin ısırması ile insanlara bulaşır ve virüsün temeldeki taşıyıcısı ise kuşlardır. BNV sıklıkla yaz aylarında görülür.

Batı Nil Virüsü (BNV) belirtileri neler, nasıl geçer?

Virüs 3-14 gün sonra hastalık olarak ortaya çıkmaya başlar. Belirtileri ise şöyle: Ateş, baş ağrısı, halsizlik, kas ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal, cilt döküntüsü, kas titremesi ve kasılmalar, uyku hali, koma ve nadiren de olsa ölümle görülür.

O Belediye KPSS 60 Puan İle Yüksek Maaşlı Memur Alımı Yapacak O Belediye KPSS 60 Puan İle Yüksek Maaşlı Memur Alımı Yapacak

Hastalık nehir kenarlarında kirli sularda yaşayan sivrisineklerden insanlara geçer. Virüs son evrede öldürücü hale geliyor.