Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe-Fenerbahçe maçına ilişkin cezaları açıkladı. Göztepe Kulübü, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 maç saha kapama cezası aldı. Ayrıca, aynı maçta yaşanan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kısmi tribün kapatma cezası ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gerekçesiyle 90 bin lira para cezası verildi.

Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a yönelik saldırı ve akreditasyon talimatına aykırı eylemi nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi

Fenerbahçe'ye ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 336 bin lira para cezası ve çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kısmi tribün kapatma cezası verildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a, akredite edilmediği alanda bulunması nedeniyle 504 bin lira, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan’a ise aynı sebepten dolayı 336 bin lira para cezası kesildi.

Diğer kulüpler de çeşitli cezalar aldı. Konyaspor’a 168 bin lira para cezası ve kısmi tribün kapatma cezası, Galatasaray’a merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 90 bin lira para cezası verildi. Kayserispor ve Sivasspor ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle para ve kısmi tribün kapatma cezaları aldılar. Gaziantep FK ve Başakşehir'e de çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle kısmi tribün kapatma cezaları verildi.

Ayrıca, Antalyaspor futbolcusu Güray Vural, Beşiktaş maçında yaptığı ciddi faul nedeniyle 3 resmi müsabakadan men cezası aldı.