İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını 321 gündür sürdürmeye devam ediyor. Bölgedeki İsrail saldırıları nedeniyle can kayıpları giderek artıyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı Sözleşmeli öğretmenlerin iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı

42 Filistinli Daha Hayatını Kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saat içinde gerçekleştirdiği dört saldırıda 42 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 163 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Toplam Can Kaybı 40 Bini Aştı

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana, ölenlerin sayısının 40 bin 265'e, yaralı sayısının ise 93 bin 144'e ulaştığı belirtildi. Ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında ölü bedenlerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin bu cesetlere ulaşamadığı vurgulandı.

İmdat Çağrılarına Cevap Verilemiyor

Gazze Sivil Savunması, yakıt eksikliği ve ekipmanların hedef alınması sebebiyle 15 bin imdat çağrısına yanıt verilemediğini duyurdu. Yardım görevlerinde çalışan 82 kişi hayatını kaybetti, 270 kişi yaralandı. Enkaz altında en az 10 bin kişinin bulunduğu ve bin 760 kişinin cesetlerinin parçalanmış olduğu ifade edildi.

Gazze’nin Yüzde 90’ı Yok Edildi

Gazze Şeridi’ndeki küçük bir alanın 85 bin ton patlayıcıyla vurulduğu ve kentsel altyapının yüzde 90’ının yok edildiği bildirildi. Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları yüzünden yerlerinden edildi. El-Mevasi bölgesinde kilometrekareye 30 bin kişinin düştüğü belirtildi.