Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün üç gün boyunca ardışık testler gerçekleştirdiğini ve bu testlerin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Yerli ve milli imkanlarla üretilen bu silahlı insansız hava aracı, performansıyla dikkat çekiyor.

Bayraktar TB3'ün yüksek irtifa testleri tamamlandı

Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3'ün 14, 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 38., 39. ve 40. test uçuşlarını başarıyla tamamladığını duyurdu. Bu uçuşlarda "Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Sertifikasyon ve Performans Testleri" gerçekleştirildi.

Bayraktar TB3, TCG Anadolu'dan ilk uçuşunu 2024'te gerçekleştirecek

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen ilk silahlı insansız hava aracı olacağını belirtti. Bayraktar TB3, 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde test uçuşlarına başlamayı planlıyor. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi

Bayraktar TB3'ün ileri teknoloji yetenekleri

Bayraktar TB3, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olacak ve bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Söz konusu üstün teknoloji, keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra etme yeteneği sunacak.