Bekçi maaşı ne kadar oldu?

Temmuz ayında bekçilerin maaşlarına yapılacak yüzde 20'lik zamla birlikte bekçi maaşları 45 bin liranın üzerine çıkarak 48 bin lira civarına ulaşacak. Artış, gençlerin bekçilik mesleğine olan ilgisini artırdı.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Bekçiler nerede çalışır?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde çalışan bekçiler, mahallelerde güvenliği sağlamakla görevlidir. Bekçiler, kendilerine verilen bölgelerde asayiş ve güvenliği sağlamak için polislerle iş birliği içinde İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri bünyesinde görev yapmaktadır.

Bekçi alımı şartları nedir?

Bekçi olmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları gerekiyor. Bekçi alımları genellikle KPSS şartı olmadan yapılıyor. Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olmaları gerekiyor. 2024 yılı bekçi alımı başvuruları henüz başlamamış olup, önümüzdeki günlerde başvuru duyurusunun yapılması bekleniyor.

Kadınlar bekçi olabilir mi?

EGM kadrolarında kadın bekçiler de bulunmaktadır. Ancak, mevcut bekçi alımı ilanlarında sadece erkek adaylar için başvurular kabul edilmektedir. Kadın adaylar, kadın bekçi alımlarının yapılmasını talep etmektedir.

Bekçi başvurusu ne zaman?

2024 yılı bekçi alımı için başvuruların ne zaman başlayacağı henüz kesinleşmemiştir. Bekçi alımı başvuru duyurusunun önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Başvurular başladığında adayların gerekli belgelerle birlikte başvurularını tamamlamaları gerekecektir.