2024-2025 eğitim öğretim yılında birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri için önemli bir duyuru var. Bu yıl yapılan kayıt sistemleri ve okul dağılımlarında bazı değişiklikler yaşanmış olabilir. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler haberimizde...

  • Okul Değişiklikleri: Gelecek yıl için öğrencilerin kayıtlı olduğu okullarda değişiklikler olabilir. Bu nedenle velilerin, çocuklarının kayıtlı olduğu okulu e-okul üzerinden kontrol etmeleri önemlidir.

  • Mahalle Sınırları ve Sokaklar: Özellikle mahalle sınırları içinde veya iki mahalle arasında kesişen sokaklarda oturan veliler dikkat etmelidir. Bu bölgelerdeki okul dağılımları değişmiş olabilir.

  • E-okul Kontrolü: Veliler, çocuklarının hangi okula kayıtlı olduğunu öğrenmek için e-devlet üzerinden "öğrenci nakil" yazarak veya doğrudan e-okul sistemine girerek kontrol edebilirler. Kayıtlar bu yıl otomatik olarak yapılacak olsa da, velilerin sürekli olarak bilgileri güncel tutmaları önemlidir.

  • Güncelleme Süreci: Kayıt tarihi ve güncellemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılacak. Bu süreçte yaşanan değişiklikler veliler tarafından takip edilmelidir.

    Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı: 6 ilde dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı: 6 ilde dikkat!