Kripto Piyasasındaki Gerileme

Kripto varlık piyasası, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde artan belirsizlikler, Avrupa'daki siyasi belirsizlikler ve borsa yatırım fonlarından gerçekleşen çıkışlar nedeniyle gerileme yaşadı. Bugün öğle saatlerinde Bitcoin %3'ü aşan bir gerileme ile 67,200 dolar, Ethereum ise %4'lük bir düşüşle 3,500 dolar seviyesinde işlem gördü. Kripto varlık piyasasının toplam değeri 2,4 trilyon dolar olurken, Bitcoin'in piyasa değeri 1,32 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 423 milyar dolar oldu.

2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı 2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı

Kripto Piyasasının Neden Geriledi?

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artarken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi, fiyatlamaları zorlaştırdı ve kripto başta olmak üzere riskli varlıklara dönük ilgiyi azalttı. Ayrıca Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın güçlenmesi ile Avrupa'da yaşanan siyasi belirsizlik de riskli varlıklar üzerinde stresi artırdı.

ETF Çıkışları

Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) gerçekleşen çıkışlar da kripto piyasasındaki düşüşü tetikledi. 19 günlük giriş serisinin ardından dün Bitcoin Spot ETF'lerinde 65 milyon dolarlık çıkış oldu. Grayscale'nin ETF'i 40 milyon dolarlık çıkışla başı çekerken, Invesco ve Galaxy Digital'ın BTCO'su 20 milyon dolar net çıkış, Valkyrie'nin Bitcoin Spot ETF'i ise 16 milyon dolarlık net çıkış bildirdi.