Son birkaç gün içinde Bitcoin (BTC) fiyatı belirgin bir düşüş yaşadı, bu da Bitcoin'in dördüncü halving sonrasında yükseleceğine inananların umutlarını sönümlendirdi.

20 Nisan'daki dördüncü BTC halvinginden bu yana BTC fiyatı %11 düştü. Halving tarihinde BTC, 64.000 dolar civarında işlem görüyordu ve ödüllerin yarılanmasının hemen ardından 22 Nisan'da kısa bir ralli ile 67.000 doların üzerine çıktı. Ancak o tarihten bu yana lider kripto para birimi üzerinde satış baskısı hakim. Şu an Bitcoin, 57.300 dolardan işlem görüyor.

Kripto yatırımcılarının çoğu, BTC ve altcoinlerdeki boğa koşusunun erken sona erebileceği endişesi taşıyor. Ancak uzmanlar, bu düşüşün anormal olmadığını belirtiyor. Quantum Economics'in kurucusu Mati Greenspan, yatırımcılara Bitcoin'in yıl başından bugüne kadar %35 değer kazandığını hatırlattı ve Fed faiz beklentisi ve diğer piyasalardaki durumu göz önünde bulundurarak bu düşüşün şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Öğretmenlerin Yaz Tatili Her Zamankinden Kısa Sürecek! Öğretmenlerin Yaz Tatili Her Zamankinden Kısa Sürecek!

BTC yarılanmasının ardından, 10x Research CEO'su ve baş analisti Markus Thielen'e göre, BTC'nin 52.000 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Thielen, son BTC rallisinin temel itici gücünün, geçtiğimiz ay önemli ölçüde yavaşlayan Bitcoin borsa yatırım fonlarına giriş olduğuna inanıyor.