Güncel

Bodrum'da tatil yapan kişide Batı Nil virüsü tespit edildi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatil yapan bir kişide Batı Nil virüsü (BNV) tespit edilmesi üzerine Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, bölgedeki sağlık kuruluşlarını ve halkı uyardı. Virüsün bulaşma riskine karşı otellerde ve çevrede filyasyon çalışmaları hızlandırıldı.

Abone Ol

Batı Nil virüsü vakası Bodrum'da tespit edildi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da tespit edilen Batı Nil virüsü vakasının, Bodrum'da tatil yapan bir kişi olduğu belirlendi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen filyasyon çalışmaları sonucunda, hastanın 2-5 Ağustos 2024 tarihlerinde Bodrum Park Resort Otel'de kaldığı ve ardından 6-8 Ağustos tarihleri arasında mavi tura katıldığı tespit edildi. Hasta, 19 Ağustos'ta semptomlar göstermeye başladı. Ankara Referans Laboratuvarı'na gönderilen kan ve idrar örneklerinde virüsün pozitif olduğu 27-28 Ağustos tarihlerinde doğrulandı.

Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı: Semptomları olanlar dikkat etmeli

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, resmi yazısında virüsün inkübasyon süresinin 3-14 gün arasında değiştiğini belirterek, Bodrum ve çevresindeki otellerde filyasyon çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti. Virüsle temas etmiş olabilecek kişilerin ve konaklama tesislerinin derhal gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

Sağlık kuruluşlarının ve çalışanlarının, ateş, baş ağrısı, halsizlik, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlarla başvuran hastalarda Batı Nil virüsünden şüphelenmesi gerektiği belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü, olası vakaların tespitinde Bakanlık tarafından hazırlanan BNV Rehberi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini hatırlatarak, sağlık kuruluşlarının bu süreçte müdürlükle sürekli iletişim halinde olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bodrum'da sağlık tedbirleri artırıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığını korumak adına bölgede alınacak önlemleri sıkılaştırdı. Virüs tespit edilen kişinin bulunduğu otel ve çevresinde filyasyon çalışmaları devam ederken, halktan özellikle bu dönemde sağlık kuruluşlarına başvuranların semptomlarını dikkatle takip etmeleri istendi.