İYİ Parti'de yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan, ardından eski Genel Başkan Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesiyle gündemden düşmeyen krizin önümüzdeki süreçte yeni biy bouta atlayacağı öngörülüyor.

27 Nisan'da gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlık yarışında istediği oy oranına sahip olamayan partinin ağır toplarından Koray Aydın, bayramdan önce yapmış olduğu paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Akşener'in İyi Partililerinin yüzünü yere eğdirdiğini belirtmişti. Aydın, parti yönetiminin Akşener'i açıklama yapmaya davet etmesinin şart olduğunu söyleyerek, oklarını Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nu çevirerek, eleştiride bulunmuştu.

Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

DAĞILMA SÜRECİNE GİREBİLİR

Akşener, görüşmenin içeriğine yönelik herhangi bir açıklamada bulunmazken, Aydın'ın önümüzdeki sürçte, yeni bir sayfa açmak için yakın çalışma arkadaşlarıyla toplanacağı, İyi Parti'den istifa etme seçeneğinin de gündemde olduğu iddia ediliyor. Aydın ve ekibinin istifa etmesi ile beraber İyi Parti'ni dağılma sürecine girebileceği de öne sürüldü.

Bayramdan önce İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz'in, 'kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığı' gerekçesiyle partiyle yollarını ayırması, İyi Parti'nin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 44 olan TBMM'deki sandalye sayısı 35'e inmişti. Ayrıca, il örgütlerinden Akşener'in fotoğraflarının indirilmesini talep edildiğiiçin kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline yönlendirilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un da ihraç sürecini beklemeden önümüzdeki günlerde İyi Parti'den istifa edeceği kulislerde konuşuluyor.

BAYRAM ZİYARETİNE GİTTİ

Bunların dışında, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partinin kurucu lideri Meral Akşener'i, Kurban Bayramı dolayısıyla Ankara'daki evine ziyarette bulundu. Ziyarete, Dervişoğlu'nun eşi Nahide, kızı Zeynep Dervişoğlu ile Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve bazı partililer de yer aldı.