Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Türkiye operasyonlarında ürün fiyatlarında bir artışa gitti. Yapılan son zamlarla birlikte, küçük boy (Tall) sade filtre kahvenin fiyatı 60 liradan 70 liraya yükseldi. 

Gelir Kaybı ve Boykot Etkisi

Starbucks'ın gelirlerindeki düşüş, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu başlatılan boykot kampanyalarının bir etkisi olarak görülüyor. Şirket, 2024'ün ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2'lik bir gelir azalması yaşayarak, yaklaşık 8.6 milyar dolar gelir elde etti. Aynı mağaza satışlarında yüzde 4, mağaza trafiğinde ise yüzde 6'lık bir düşüş gözlemlendi.

Fiyat Artışının Detayları

Starbucks, Türkiye'deki mağazalarında yıl içindeki ikinci fiyat artışını gerçekleştirdi. Yıl başında 45 lira olan Tall boy sade filtre kahve, ilk olarak 60 liraya, ardından 70 liraya çıkarıldı. Ayrıca, internet üzerinden sipariş edildiğinde bu ürünün fiyatı 85 lira olarak belirlendi. Şirket, bu fiyat artışlarını maliyet artışları ve döviz kuru dalgalanmalarına bağladı.

Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı