NTV meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, hava durumuyla ilgili detayları paylaştı. Çalışkan, "Perşembe ve Cuma günleri İstanbul'da sıcaklık 35 dereceye doğru çıkacak. Çanakkale ve Balıkesir gibi bölgelerde 38-39 dereceleri göreceğiz. Ege Bölgesi, özellikle iç Ege'de sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak. Sahil kesimlerinde hissedilen sıcaklık 38 dereceye ulaşacak. Akdeniz'de Adana ve Antalya arasında 40 dereceye varacak. İç Anadolu'da ise Ankara ve Kayseri'de 38 dereceye ulaşacak." dedi.

ORMAN YANGINI RİSKİNE DİKKAT

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

Yüksek sıcaklık ve düşük nem, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki ormanlık alanlar için yangın tehlikesini artırıyor.

Dilek Çalışkan, "Nem ve rüzgar buradaki en önemli etkenler. Nem seviyesi orta düzeyde, yüksek değil. Bu, sağlık açısından olumlu bir durum. Ancak düşük nem orman yangını riskini artırıyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde orman yangını riski çok yüksek." şeklinde değerlendirme yaptı.

BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Sıcak hava dalgasının bir hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar ve kalp, tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları olan kişileri öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi