İstanbul Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'nde bugün trajik bir olay yaşandı. Zekeriya Tokur isimli şahıs, ceza davasında tutuklanacağını öğrendikten sonra adliyenin 6'ncı katından atlayarak intihar etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

36 yaşındaki Zekeriya Tokur, hakkındaki suçlamalar üzerine görülen dava sırasında tutuklanacağını öğrendi. Asliye ceza mahkemelerinin bulunduğu D Blok'ta yer alan duruşmada nöbetçi hakim, Tokur'un uzaklaştırma kararını ihlal ettiği, kaçma şüphesi bulunduğu ve delilleri yok etme olasılığı olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Bu kararı öğrenen Tokur, adliyenin 6'ncı katından kendini boşluğa bıraktı. -2'nci katta mermer zemine düşen Tokur, olay yerinde hayatını kaybetti.

Zekeriya Tokur'un kız kardeşi, daha önce hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Ancak iddiaya göre Tokur, bu karara rağmen kız kardeşinin evine giderek tartışma çıkardı. Bu olay üzerine kız kardeşinin şikayetiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Tokur, 'kadına karşı basit yaralama' suçundan tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.