Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı bütçesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, yeni vergilerin öngörülmediğini ve vergi yükünün artırılmayacağını söyledi. Yılmaz, bu bütçenin "istikrar ve rehabilitasyon" odaklı olduğunu, deprem sonrası 11 ilin yeniden inşasını da içerdiğini vurguladı. Vergi oranlarında değişiklik yapılmadığını belirten Yılmaz, yatırımlara ayrılan kaynakların da eleştirildiği gibi yetersiz olmadığını, toplam yatırım ödeneğinin 1.6 trilyon TL civarında olduğunu ifade etti.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na ilişkin düzenlemelerde revizyon yapılabileceğini dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli projeler geliştirdiğini ve 2025 bütçesinden savunma alanına 1.6 trilyon TL kaynak ayrıldığını belirtti. Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesinde müzakereler sonucunda dengeli bir yaklaşım benimseyeceklerini kaydetti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Eleştiri! "Cumhurbaşkanı Adaylığı Halkın Tercihi Olmalı" Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Eleştiri! "Cumhurbaşkanı Adaylığı Halkın Tercihi Olmalı"

Enflasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, yıl sonunda enflasyonun %41.5 olarak tahmin edilmesine rağmen, eylül ayının beklentilerin üzerinde geldiğini, ancak düşüş eğiliminin devam edeceğini söyledi. Gelecek yıl sonunda enflasyonun %20'nin altına inmesini hedeflediklerini belirtti.

Yılmaz, erken seçim çağrılarını ise parti içi tartışmalar olarak değerlendirerek, hükümetin gündeminde halka hizmetin ve yatırım projelerinin olduğunu vurguladı. Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımların artacağını ve büyük ölçekli projelerin duyurulacağını da ifade etti.