Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklanan annesi Yüksel Güran’ın savcılık ifadesi gün yüzüne çıktı. 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi, 19 gün sonra bir dere yatağında, çuval içinde, üstü taş ve çalılıklarla kapatılmış olarak bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan 10 şüpheli arasında yer alan anne Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede olay günü yaşadıklarını detaylarıyla anlattı.

Yüksel Güran, sabah erken saatlerde uyandığını, bahçede bamya topladığını ve ardından hindi ölüsü bulduğunu belirtti. Sabah saatlerinde sofrayı kurup ailesiyle kahvaltı yaptığını, ardından ev işlerini yapmaya devam ettiğini ifade etti. O gün çocuklarının evde olduğunu ve aralarında şakalaşıp oyun oynadıklarını belirtti. Daha sonra eve gelen misafirlerle sohbet ettiğini ve bu sırada kızının Kur'an kursuna gitmek için ısrar ettiğini söyledi.

İfadesinde kızının kursa gitmek için evden çıktığını görmediğini, ancak hava sıcakken gitmemesi için uyardığını dile getiren Güran, kızının ısrarla kursa gitmek istediğini ve Hüseyin amcasının evine uğrayacağını söylediğini belirtti. Narin’in evden çıkışını görmediğini ve üzerindekileri tam olarak hatırlamadığını da ekledi. Gün boyunca evde olan misafirlerle vakit geçirdiğini anlatan Yüksel Güran, daha sonra oğlunun arkadaşlarıyla dışarı çıktığını ve günün ilerleyen saatlerinde evi toparladığını söyledi.

Akşam saatlerinde Narin’i bulamayınca telaşlandığını belirten anne, önce oğlunu camiye bakmaya gönderdiğini, ardından Maşallah’ın evine giderek kızını sorduğunu ifade etti. Maşallah’ın Narin’i görmediğini söylemesi üzerine köylülerle birlikte kızını aramaya başladığını aktardı. Narin’in kaybolduğunu eşine bildirmediğini, çünkü yolda olduğu için panikleyip kaza yapmasından endişe ettiğini belirtti.

Soruşturma kapsamında annesi Yüksel Güran’a yöneltilen bazı sorular, özellikle Narin’in kaybolduğu saatlerle ilgili çelişkili ifadeleri gündeme getirdi. Yüksel Güran, olay günü saatleri tam hatırlayamadığını, ifadelerindeki saatlerin yanlış olabileceğini söyledi. Ayrıca, olay günü Salim’le herhangi bir şekilde bir araya gelmediğini belirtti. Salim’in aracında bulunan DNA örnekleri konusunda ise ailecek bu araca binmediklerini ve Narin’in de sadece bir nişan merasiminde bu araca bindiğini ifade etti.

MEB'den LGS Açıklaması MEB'den LGS Açıklaması

Son olarak, Güran, kızının öldürülmesine dair hiçbir bilgiye sahip olmadığını ve şüphelenmediği kimse bulunmadığını dile getirirken, Salim ve Nevzat’ın sürekli birlikte gezdiğini ve dost olduklarını söyledi. Kızına neden zarar verildiğini bilmediğini belirtti.