İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında, ceza indirimi olmaksızın cerrahi ya da kimyasal kastrasyonun zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ofluoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çocukların güvenliği ve geleceği için adaletin sağlanması, caydırıcı cezaların uygulanması ve toplumsal farkındalığın artırılması için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Çocuklarını koruyamayan toplumların geleceği olmadığını vurgulayan Ofluoğlu, devletin çocukların yaşam hakkı, vücut bütünlüğü ve psikolojik şiddetten korunmalarını sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, devletin çocukları her türlü kötü muameleden, anne-baba dahil, koruma yükümlülüğü bulunduğunu hatırlattı.

Mahfi Eğilmez'den Şaşırtan Enflasyon Açıklaması: Dolarla Uyumsuz Mahfi Eğilmez'den Şaşırtan Enflasyon Açıklaması: Dolarla Uyumsuz

Narin Güran'ın öldürülmesiyle çocuk istismarı konusunun yeniden ülke gündemine trajik bir şekilde geldiğini belirten Ofluoğlu, bu süreçte devletin ve hukukun varlığının hissedilmemesi, cinayetin örtbas edilme çabalarının herkesi derinden etkilediğini ifade etti.

Çocukları korumak için daha etkili adımlar atılması gerektiğini savunan Ofluoğlu, mevcut cezaların yetersiz kaldığını ve birçok suçlunun cezasız kaldığını söyledi.

Ofluoğlu, çocuk cinsel istismarına yönelik cerrahi veya kimyasal kastrasyonun zorunlu hale getirilmesini, ceza indirimlerinin kaldırılmasını ve 'saygın tutum' ile 'iyi hal' indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, toplumda cinsel istismarın kabul edilemezliği konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Çocuk istismarını önlemek için kapsamlı kampanyalar düzenlenmesi ve mevcut önleme programlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Ofluoğlu, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ’da istismara uğrayan 2 yaşındaki S.Y.’nin yaşadığı acı olayların tekrarlanmaması için mücadeleye devam edeceklerinisöyledi.