Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, trafik ve asayiş denetimlerinden kaçmak isteyen bazı kişilerin, WhatsApp üzerinden kurdukları "Kuşadası Trafik Anlık" adlı grup dikkat çekti. Emniyet güçlerinin uygulama noktalarındaki bilgileri anlık olarak paylaşan bu grubun üyeleri hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, haftanın yedi günü çeşitli saatlerde ilçenin farklı bölgelerinde trafik ve asayiş denetimleri yapıyor. Bu denetimlerde alkollü sürücüler ve aranması olan kişiler sıkça yakalanıyor, bu da suç oranlarında belirgin bir düşüş sağlıyor.

Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu Narin'in dört gün gözaltında kalan babası ilk kez konuştu: Nevzat her akşam camiye gelip yanımda oturuyordu

Ancak, son zamanlarda bazı motosiklet ve araç sürücülerinin, sosyal medya platformu ve mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden "Kuşadası Trafik Anlık" adında bir grup kurduğu ortaya çıktı. Yüzlerce kişinin üye olduğu bu grupta, polis uygulama noktalarından fotoğraflar çekilerek ve bilgiler anında paylaşılmakta. Bu yöntemle, alkollü ve çeşitli suçlardan aranan şahıslar, denetimlerden kaçmakta.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, WhatsApp grubunun üyeleri hakkında soruşturma başlatmak için hazırlıklara başladı. Bu grup üzerinden denetimlere ilişkin bilgi paylaşan kişilerin, yasal işlem göreceği belirtiliyor.