Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü münasebetiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklerde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Türkiye'nin bu toprakların yalnızca emanetçisi değil, asıl sahibi olduğunu belirtti.

"Bu Toprakların Emanetçisi Değil, Asıl Sahipleriyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin bin yıldır bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü ve vatan sevgisinin, milletin birliği ve kardeşliği ile perçinlendiğini ifade etti. "85 milyon olarak her zaman birbirimize daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur," dedi.

Ahlat'ın Önemi ve Geçmişten Günümüze Bağlanan Köprü

Erdoğan, Ahlat'ın Anadolu'da medeniyetin ve kültürün başlangıç noktalarından biri olduğunu belirterek, "Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüştürerek taşa toprağa işlenen hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Ahlat'ın kıymetini bilmek değerlerin değerini bilmektir," ifadelerini kullandı.

"Ahlat Küllerinden Yeniden Doğdu"

Cumhurbaşkanı, göreve geldiklerinden bu yana Ahlat'ı tarihimizdeki yerine uygun bir cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştıklarını vurguladı. "Ahlat hamdolsun küllerinden yeniden doğdu," diyerek, Ahlat'ın tarihi ve kültürel değerlerinin yeniden canlandığını söyledi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tüm zorluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde yoluna devam ettiğini belirtti. "Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkez... Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz," sözleriyle milletin birliğinin önemini bir kez daha vurguladı.

Rahatlatıyor diye sakın bu hareketleri yapmayın! Omurga sağlığına dair yaygın hatalar Rahatlatıyor diye sakın bu hareketleri yapmayın! Omurga sağlığına dair yaygın hatalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyerek, Türkiye'nin güçlü ve birlik içinde bir geleceğe yürüdüğünü ifade etti.