Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, AK Partili milletvekilleri çalışmalara başladı

Meclis'in tatil dönemine geçiş yapmasıyla birlikte seçim bölgelerine ziyaret eden AK Partili milletvekilleri, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaş, geçim sıkıntısına tepki gösterdi. İl ve ilçe teşkilatları da vekillerden "köklü değişim" talep etti.

Abone Ol

TBMM'nin tatil dönemine geçiş yapmasıyla birlikte seçim bölgelerini ziyaret eden AK Parti milletvekilleri teşkilatların ve vatandaşların sorunlarına kulak veriyor.

Hafta sonları il-ilçe danışma meclisi görüşmeleri ile teşkilatlarla görüşen parti yöneticileri, AK Parti'nin gelecek dönemde nasıl bir yol izleyeceği yönnde değerlerdirmelerde bulundu.

EKONOMİK SIKINTILAR 

Milletvekilleri de seçim bölgelerinde vatandaşların sorunlarını ve görüşlerini dinlerken, teşkilat yöneticilerinin sorunlarını tek tek dinleyebiliyorlar.

Meclis tatile sezonuna adım atmasından sonraki iki haftalık dönemde milletvekilleri sahada yine ekonomiye yönelik tepkiler ile karşı karşıya geldi.

'ELEŞTİRİLERİ DİNLEYİN'

Parti yetkilileri de milletvekillerine vatandaşlarla konuşmalarının dikkatli olunması, eleştirilerii sakin bir şekilde dinlemesi ve bireysel istekler ile ilgili çözüm önerilerinin geliştirilmesi önerisini sundu.

DEĞİŞİM TALEBİ

AK Parti teşkilatları ile yapılan değerlendirme toplantılarında ise, ön plana çıkan konu yerel seçimlerden sonra parti içinde köklü bir değişime gidilmemesi oldu. Partinin değişimin sürecinin başlatılmasında geç kalındığına dair şikayetlerin dile getirildiği toplantılarla ilgili oluşturulması planlanan raporlar parti yönetimi tarafından üzerinde durulacak.

KARAR EYLÜL'DE ALINACAK

Paylaşılan bilgilere göre AK Parti'nin büyük kongreyle ilgili takvimini ise eylül ayında başlatması bekleniyor. Bu doğrultuda, eylül ayında yapılacak MKYK'da kongre takvimi konusunda karar alınacağı belirtildi.

2025 TAKVİM HAZIRLIĞI

Kongre sürecinin mahalle delege seçimleri ile başlayacağı AK Parti'nin büyük kongresinin 2025 sonbaharında yapılacak şekilde bir takvim oluşturulacağı ifade ediliyor.