Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, adaletin toplumun iç barışı için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Yargıtay Başkanlığında gerçekleşen törende, Erdoğan yeni adli yılın tüm adalet teşkilatı için hayırlı olmasını diledi ve adaletin devletin temel direği olduğunu belirtti.

Kaçak Rus okulları, kaçak dersbaşı yaptı Kaçak Rus okulları, kaçak dersbaşı yaptı

Erdoğan, adaletin yalnızca bir kavram olmadığını, aynı zamanda yüce bir ideal ve ülkü olduğunu ifade etti. Adalet sisteminin etkin, güvenilir, tarafsız ve bağımsız olması için yapılan reformlara dikkat çeken Erdoğan, yargı sisteminin hızla değişen toplumsal taleplere uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, yeni adımlar atıldığını belirterek, hukuk mesleklerine giriş sınavı ve hakim-savcı yardımcılığı kurumunun devreye alınacağını açıkladı. Ayrıca, 2024-2028 yıllarını kapsayan "Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Belgesi"nin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, darbe anayasasından kurtulmanın önemine vurgu yaptı ve Türkiye'nin yeni bir anayasaya hazır olduğunu söyledi.