Merve İzmirlioğlu, İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 29 Ağustos'ta Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin İstanbul Beşiktaş'taki açık havuzunda ayrımcı ve çağ dışı bir muameleye maruz kaldıklarını belirtti.

İzmirlioğlu, "Bu durum benim için oldukça üzücüydü. Eğitimci ve anne olarak, çocuklarımın yanında böyle bir olay yaşamak bizi derinden etkiledi. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamak, her toplulukta başörtümüzle yer almak istiyoruz," dedi.

Mehmet İzmirlioğlu ise, TSYD'nin havuzuna eşi ve çocuklarıyla gittiklerinde yaşadıkları durumu aktardı. Bir görevlinin eşinin başörtülü olduğunu belirterek açık havuzdan yararlanamayacaklarını söylediğini belirten İzmirlioğlu, eşinin havuza girmeyeceğini, sadece çocukların yanında duracağını ifade ettiğini söyledi.

Kaçak Rus okulları, kaçak dersbaşı yaptı Kaçak Rus okulları, kaçak dersbaşı yaptı

Ancak görevlinin bu durumda bile orada durmalarının yasak olduğunu ve kapalı havuza geçmeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Oğuz Tongsir’in kararını öğrenince, Tongsir'le görüştüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda böyle bir düzenlemenin olmadığını, gerici düşüncelerin geçmişte kaldığını ifade ettiğini söyledi. Tongsir’in, derneğin kendi kurallarının geçerli olduğunu belirttiğini ve şikayet edeceğini söylediğinde, “Elinden geleni ardına koyma” cevabını aldığını ekledi.