Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle düzenlenen bir etkinlikte gençlerle buluştu ve tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekti. Konuşmasında tütün ve sigara kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara değinen Erdoğan, ülkemizde her yıl 85 bin kişinin tütün ürünleri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Erdoğan, sigara endüstrisinin çocuklar başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerini hedef aldığını ve tütün ürünlerinin içeriğinde bulunan toksik ve kanserojen maddelerin hem içen kişiye hem de pasif içicilere zarar verdiğini vurguladı.

Bu bağlamda, tütünle mücadelede alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi:

Kapalı Mekanlarda Sigara Yasağı: Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı uygulanarak, tütün dumanına maruz kalmayı önlemeye çalışıldı.

Para Cezaları ve Yüksek Vergi Uygulamaları: Sigara kullanımını azaltmak için para cezaları artırıldı ve sigara fiyatları üzerinde yüksek vergiler uygulandı.

Sağlık Uyarıları: Sigara paketleri üzerinde sağlık uyarılarının daha görünür ve etkili bir şekilde yer alması sağlandı.

Dumansız Hava Sahası Kampanyaları: Dumansız hava sahası ve benzeri kampanyalarla toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

ELEKTRONİK SİGARA

Özellikle elektronik sigarayla ilgili ifadesi çok çok önemli. Elektronik sigarayla da bizim ülkemize değişik kanallarla girmenin mücadelesini çok veriyorlar.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Ve kaçak yollardan da maalesef sızmalar oluyor. Ama bizim şu anda gümrükler bu konuda iyi bir mücadele veriyorlar.

Bize farklı yollardan gelenler oluyor. Biz şu ana kadar buna müsaade etmedik. Bazı hepinizin de duyduğu bir yapılar var. Müsaade bekleteceğiz. Çünkü bunun daha zararlı olduğunun tespitini de yaptık, çıkardık.

Çünkü biz insanımızı zehirlemeye asla müsaade edemeyiz. Bunun için de bu gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz