Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselmesinin ardından A Milli Futbol Takımı'nı telefonla arayarak tebrik etti. Konuşmada, özellikle maçın adamı seçilen Barış Alper Yılmaz'a övgüler yağdırdı.

Erdoğan, teknik direktör Vincenzo Montella, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Barış Alper Yılmaz ile görüştü. Konuşmada, Alper'e yönelik övgüleri izleyenleri gülümsetti. Erdoğan, "Barış, sağ kanadı felç ettin. Takımın ve senin performansınızı takdir ediyorum. Grubumuzdaki en genç milli takımız olmanıza rağmen harika bir iş çıkardınız. Hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Barış Alper ise, "Teşekkürler, kazanmak en önemliydi ve bunu başardık. Takım olarak iyi bir mücadele verdik. Şimdi son 16 turuna kaldık, bundan sonra da aynı performansla devam edeceğiz." şeklinde karşılık verdi.