TBMM'ye sunulan yeni Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi, 20 yıllık hizmet süresini tamamlayan yaklaşık 230 bin öğretmene 'başöğretmen' ünvanı için başvurma olanağı tanıyor. Bu düzenleme, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kariyer basamakları uygulamasının yeniden devreye girmesini sağlıyor.

Teklif ile öğretmenlik mesleği, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılıyor. Uzman öğretmenlik için en az 10 yıl öğretmenlik deneyimi gerekliliği kaldırılarak, 20 yıllık hizmeti olan öğretmenlerin başöğretmenlik için başvurabilmesi kolaylaştırılıyor. Ayrıca, kariyer basamaklarında ilerlemede yazılı sınav ve mesleki çalışma koşulları da kaldırılarak, daha esnek bir değerlendirme süreci getiriliyor.

İki bin kişi yanıtladı: Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin? İki bin kişi yanıtladı: Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?

Yeni düzenleme aynı zamanda öğretmenlerin haklarını genişletiyor ve mesleki gelişimlerini destekleyecek Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasını öngörüyor. Akademi, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlık sürecini yönetecek ve mesleki becerilerini geliştirecek eğitimler sunacak.