Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine müjdeli haberi verdi: artık lisans öğrencileri 1 defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar alabilecek. Ancak bu uygulamadan faydalanmak isteyen öğrencilerin bazı kriterlere uyması gerekiyor. Özellikle açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bu uygulamadan faydalanamayacağını belirtmek gerekiyor. Yani, özel indirim sadece lisans öğrencilerine özgü olacak.

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

50 Bin TL'lik Telefon, 25 Bin TL'ye Geliyor!

Bu yeni uygulama ile öğrenciler teknolojiye daha uygun fiyatlarla erişim sağlayabilecek. Örneğin, piyasada 50 bin TL'lik bir telefon almayı planlayan bir üniversite öğrencisi, bu uygulama sayesinde aynı telefonu sadece 25 bin TL ödeyerek elde edebilecek. Bu, öğrenci bütçesi için büyük bir avantaj anlamına geliyor. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kullandıkları teknolojik ürünlere daha uygun fiyatlarla erişebilmeleri, hem bütçelerini rahatlatacak hem de eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunacak.


Uygulama Nasıl İşleyecek?

Bu uygulamanın nasıl işleyeceği konusunda henüz net bilgilere ulaşılmış olmasa da, öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağı kesin. Öğrencilere sunulan bu avantajın, eğitim hayatlarını daha verimli kılmak için kullanılan teknolojik ürünlerin maliyetini azaltarak, onlara daha kaliteli eğitim imkanları sunma amacı güttüğü düşünülüyor.