Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa'da Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırdı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018'de yaşanan olaylar sonucunda Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında başlayan husumet barışla sona erdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018'de yaşanan olaylar sonucunda Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında başlayan husumet barışla sona erdi. Altı yıl önce seçim çalışmaları sırasında çıkan silahlı çatışmada Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, olay sonrası 4 kişi tutuklanmıştı. Son olarak, Ekim ayında davada tahliye kararı verilmesinin ardından, iki aile arasında barış görüşmeleri başlatıldı.

Eyyübiye Millet Bahçesi’nde düzenlenen barış yemeğine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve AK Parti milletvekilleri katıldı. Yılmaz, iki ailenin barışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Acılar gelecek nesillere miras bırakılmamalıdır” dedi. Ahmet Türk de barış sürecine katkı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Yemek sonunda Ferit Şenyaşar ve İbrahim Halil Yıldız el sıkışarak husumeti sonlandırdı.