Otomatik Vitesli Araçlarda Bütçe Dostu Seçenekler! İşte En Ucuz 20 Model Otomatik Vitesli Araçlarda Bütçe Dostu Seçenekler! İşte En Ucuz 20 Model

Yeni bağımlılıkla mücadele programı başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısında, bağımlılıklara karşı daha etkin mücadele yolları masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya çeşitli bakanlıklar ve kurumların yetkilileri katıldı. Toplantıda, 2024-2028 yıllarını kapsayan tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele eylem planlarının detaylı bir şekilde ele alınacağı ve karara bağlanacağı belirtildi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada bağımlılıklarla mücadelenin hükümetin öncelikli konularından biri olduğunu vurguladı ve "Bağımlılıklarla mücadele son derece önem verdiğimiz ve üst seviyede takip ettiğimiz konuların başında geliyor. Kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılığına karşı okulda bağımlılığa müdahale programı, kısa adıyla OBM dediğimiz program ilk kez uygulanmaya başlanacak," ifadelerini kullandı. OBM programı, okullarda bağımlılıklara yönelik farkındalığı artırmayı, öğrencilerin bu tür risklerden korunmasını ve gerektiğinde müdahale edilmesini hedefliyor.

Tedaviye erişim imkanları artırılacak

Toplantıda, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası eş güdümün önemine vurgu yapılarak, danışmanlık merkezleri ve özel poliklinik sayısının artırılmasının destekleneceği belirtildi. Yılmaz, "Kurumlarımızın eş güdümüyle danışmanlık merkezi ve özel poliklinik sayısının artmasını destekleyeceğiz. Tüm bağımlılık türlerine karşı nesillerimizi koruyucu politikalarla destekleyecek, tedaviye erişim imkanlarını da artıracağız," dedi.

Toplantıya geniş katılım sağlandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Hasan Kaymak ile Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yetkililer de yer aldı.