Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın eylül ayında güncelleneceğini ve güncellemelerin ekonomik tahminlerde, özellikle cari açık ve bütçe gibi alanlarda büyük oranda olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Yılmaz, Reuters ile yaptığı söyleşide, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın desteğini alan dezenflasyon programı ve reform gündeminin devam edeceğini, tasarruf ve verimlilik paketinin etkisiyle bütçe açığının yüzde 5'in altına inmesinin bile mümkün olduğunu vurguladı.

Güncel OVP'de öngörülen bütçe açığının yüzde 6.4 olduğunu hatırlatan Yılmaz, yıl sonunda enflasyonun Merkez Bankası'nın yüzde 38 tahminine yakın bir seviyede tamamlanacağını belirtti ve gelecek yıl enflasyonun yüzde 20'nin altına, 2026'da ise tek haneli rakamlara ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yaz aylarında atılan adımların enflasyonda belirgin bir düşüş sağlayacağını öne süren Yılmaz, bu düşüşün vatandaşların beklentilerini olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekti.

Ayrıca, Kara Paranın Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu'nun (FATF) Türkiye'ye yaptığı saha çalışmalarının olumlu geçtiğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin önümüzdeki ay gri listeden çıkmasını beklediklerini ifade etti. Aksi durumda bunun siyasi bir karar olduğunu anlarız.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerindeki artışın ve yabancı yatırımcı ilgisindeki artışın doğrudan yatırımlara olumlu yansımasını beklediğini söyledi. Ayrıca, doğrudan yatırımlara ilişkin hedef ülke ve sektörel çalışmaların yapıldığını ve eylül ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın küresel şirket CEO'larıyla bir araya geleceğini belirtti.