Güncel

Cumhurbaşkanlığı'ndan Öğretmenlerin Eğitim Ödeneği Hakkında Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanlığı, öğretmenlerin eğitim ödeneklerinin ödenmediği yönündeki iddiaları reddederek, tüm öğretmenlere gerekli ödemelerin yapıldığını açıkladı

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmenlerin eğitim ödeneğiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Bazı sosyal medya hesapları ve basın organlarında, öğretmenlerin eğitim ödeneklerinin henüz ödenmediği iddiaları gündeme gelmişti. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bir duyuru yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı basın kuruluşlarında yer alan, 'Bu yıl 4 bin 85 lira olarak belirlenen eğitim ödeneği, okulların açılmasının altıncı haftasına gelinmesine rağmen hala bazı okullardaki öğretmenlere verilmedi.' şeklindeki iddialar yanlıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan ve fiilen öğretmenlik yapanlara bu ödemeleri gerçekleştirmiştir. Öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmemiş öğretmen bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir."