Gram ve Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel altın fiyatları... Gram ve Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel altın fiyatları...

Bir davete katılan ünlü isim Defne Samyeli, İsrail'in Refah'ta çadırkente düzenlediği saldırıya ilişkin soruya verdiği cevaplarla gündeme oturdu. İsrail'in Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı çadırkente düzenlediği saldırıya dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal medyada "All Eyes On Rafah" (Tüm gözler Refah'ta) yazılı şablon hikâyesi, 37 milyondan fazla paylaşılarak büyük yankı uyandırdı. Türkiye'den de birçok ünlü isim bu katliama sessiz kalmadı.

"Çocuklar Ölmesin' Demek Son Derece Yüzeysel"

Defne Samyeli, katıldığı davette Magazin Burada muhabirinin "Refah'ta bir katliam yaşandı bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden, altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır 'çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın barış olsun' demenin son derece yüzeysel ve günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum."

"Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe, bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım. Bu konuyu sabaha kadar konuşup tribünlere oynayıp içimizi rahatlatmış oluruz. Ben böyle düşünmüyorum."

Samyeli'nin bu açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve tepki topladı. Kimileri Samyeli'nin sözlerini duyarsız bulurken, kimileri de onun meseleye daha derinlemesine bir bakış açısıyla yaklaştığını savundu.