Güncel

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan’dan Köfteci Yusuf Hakkında Şaşırtan Açıklama

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddiaları kamuoyunda tepki çekerken, bazı uzmanlar bunun bir komplo olabileceğini söyledi

Abone Ol

Köfteci Yusuf'un köfte ve dönerlerinde domuz eti bulunduğu iddiaları hala gündemde. Kamuoyunda, markaya karşı tepkiler artarken, bir kısım ise bu olayın bir komplo olduğunu düşünüyor. Son olarak, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya dair görüşlerini paylaştı.

Ankara ve Bursa'daki şubelerde satılan köfte ve döner ürünlerinde domuz eti tespit edilmesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Köfteci Yusuf'u taklit ve tağşiş listesine dahil etti.

Bu gelişmelere toplumdan büyük tepki gelirken, farklı bir perspektif sunanlar da mevcut. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, böyle büyük bir işletmenin, çok düşük miktarda domuz eti kullanacak kadar dikkatsiz olmasının mantıksız olduğunu belirterek, bu işin arkasında mafyavari grupların olabileceğini ima etti.

Benzer bir destek de jeofizik uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi. Ercan, sosyal medya hesabında, yabancı hamburger zincirlerinin Köfteci Yusuf'un başarısını kıskandığını ve bu sebeple markaya iftira attıklarını öne sürdü. Mesajında, "İnadına Köfteci Yusuf’ta köfte yemeye devam" ifadelerini kullandı.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş ise iddiaları kesin bir dille reddetmiş ve bir komploya kurban gittiklerini savunmuştu.