Güncel

Deva ve Gelecek Partisi Birleşecek mi? Ali Babacan Açıkladı

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Meclis ve diğer siyasi partilerle işbirliği yaparak yeni ve güçlü bir siyasi alternatif oluşturma hedefinde olduğunu belirtti

Abone Ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis'te ve siyasi partilerle işbirlikleri sayesinde siyasette yeni ve güçlü bir alternatifin mümkün olduğunu vurguladı. Babacan, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Bir grup kurma hedefimiz var ve bu konuda çalışıyoruz. Ancak Türkiye'deki toplumsal dinamiklere baktığımızda, son seçimlerden sonra artan bir hareketlilik gözlemliyoruz. Özellikle, AK Parti'ye geçmişte destek vermiş ancak şu anda memnuniyetsizlik yaşayan, dindar ve muhafazakar birçok vatandaşımız bulunuyor. Ayrıca, merhum Menderes ve Özal dönemlerini hatırlayan ve merkez sağda benzer bir hareketlilik arayan vatandaşlarımız var. Mevcut siyasi düzeni tamamen reddeden gençlerimiz de var. Bu grupların ihtiyaçlarını karşılayacak adresin DEVA Partisi olduğunu sürekli dile getiriyoruz."

"Türkiye'de çok sayıda siyasi parti var ve bu partilerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Meclis'te ve diğer siyasi partilerle işbirliği yaparak güçlü bir alternatif oluşturmanın faydalı olacağına inanıyoruz. Örneğin, Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşmeler yapıyoruz. Birleşme ya da grup oluşturma gibi seçenekler üzerinde duruyoruz. Bu grubun Meclis ile sınırlı kalmaması, diğer siyasi partilerden de destek alarak daha güçlü bir yapı oluşturması gerektiğini düşünüyoruz."

"Merkez sağda arayış içinde olan insanlarla da temas halindeyiz. Buradan bir çağrı yapıyorum: Bu ülkenin ve Cumhuriyetimizin değerlerine inanan insanların daha yakın ve bir arada olması gerekiyor."

"DEVA Partisi olarak kadrolarımızla çalışmaya hazırız ve birçok çözüm önerimiz mevcut. Ancak bu çözümlerin hayata geçmesi, vatandaşların bizi desteklemesi ve bizimle işbirliği yapması çok önemli. Türkiye için geniş bir işbirliğinin zamanının geldiğini düşünüyoruz ve bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz."