DGS sonuçları için geri sayım başladı

Türkiye'de iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), her yıl olduğu gibi 2024 yılında da ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. 30 Haziran 2024 tarihinde tek oturumda yapılan sınavın sonuçları, yaklaşık 300 bin aday tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu.

Sonuçların gecikme nedeni açıklandı

DGS sonuçlarının açıklanmasının gecikmesi, birçok aday tarafından merak konusu olmuştu. ÖSYM, gecikmenin nedenini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınav sonuçlarının beklenmesine bağladı. Yaz okulundan mezun olacak adayların sınav sonuçlarının, yerleştirme puanlarına eklenmesi gerektiği için DGS sonuçlarının açıklanması bu sürece bağlı olarak gecikmişti.

Sonuçlar 13 Eylül'de açıklanacak

Okul Müdürleri Kura İşlemi Sırasında İşte Bunları Yapacak! Kura İşlemleri Ne Zaman Yapılacak? Okul Müdürleri Kura İşlemi Sırasında İşte Bunları Yapacak! Kura İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'den yapılan son açıklamaya göre, 2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 13 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, bu tarihten itibaren sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.