Dilan ve Engin Polat çifti, Çekmeköy'de yaşadıkları evde komşularıyla yaşadıkları kavganın ardından hakim karşısına çıktı. Müşteki avukatları, şikayetten vazgeçtiklerini mahkemeye bildirerek duruşmada hazır bulundu. Çiftin savunmaları sırasında uzlaşma ve olayın detaylarına ilişkin açıklamalar yapıldı.

Duruşmada, Dilan Polat savunmasında, avukatlarının bulunmadığını ve ne söyleyeceğini bilemediğini ifade etti. Kendisinin kimseyi darbetmediğini, hakaret ya da tehdit içerikli bir söz söylemediğini belirtti ve şikayetçi olmadığını dile getirdi. Olayın sadece bir tartışma olduğunu ve komşularının evine girmediğini, zaten kamera görüntülerinde bunun görülebileceğini aktardı.

YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi? YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi?

Engin Polat ise savunmasında, olayın içeriğini detaylandırdı. Eşinin çığlık sesini duyduktan sonra evden çıktığını ve komşusunun eşine saldırıldığını gördüğünü belirtti. Kendisinin de endişelenerek eşini korumak amacıyla bir kere gerçekleşmek üzere darp ettiğini ifade etti. Video görüntülerinde de hiçbir şekilde konuşma imkanlarının olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini vurguladı.

Mahkeme, müştekilerin şikayetinden vazgeçmesi üzerine dosyanın düşürülmesine karar vermeden önce çocuğun olay gecesi hastaneye götürülüp götürülmediğine dair raporların dosyaya sunulmasını ve müştekilerin dinlenmesini talep etti. Duruşma 14 Haziran'a ertelendi.