Güncel

Dilan ve Engin Polat’ın Yargılandığı Kara Para Davasında Yeni Gelişme! Tutukluluk Hali Devam Edecek

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yargılandığı kara para aklama davası ertelendi, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi

Abone Ol

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yargılandığı dava ertelendi.

Dava, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve bahis oyunları kanununa muhalefet suçlarıyla açılmıştı. Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 28 sanık, davanın ikinci gününde tekrar hakim karşısına çıktı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Gün ve tutuksuz sanıklar Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ile diğer tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat ise SEGBIS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Savunmalar alındı ve avukatların esasa ilişkin savunmaları dinlendi.

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, savunmasında "Bir aile yerle yeksan edilmiştir. Banka hesapları blokelenmiş ve insanlar geçim zorluğu çekmektedir. Dosyada somut bir delil bulunmamaktadır. Müvekkilim Engin Polat'ın tahliyesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum" dedi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların emanette bulunan ancak delil değeri taşımayan eşyalarının iadesini talep etti. Ayrıca, sanıkların mal varlıklarına konulan tedbirlerin kaldırılması taleplerinin reddedilmesini, sadece emekli maaşlarındaki kısıtlamaların kaldırılmasını istedi. 

Duruşmanın devamında, adli kontrol şartları kapsamında sanıkların yurt dışına çıkış yasağının ve imza atma şartlarının düzenlenmesi talep edildi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istenirken, mahkemenin yarın ara kararını açıklaması bekleniyor.

Duruşma sonrasında, basın mensuplarına açıklama yapmayan ve gözyaşlarını tutamayan Dilan Polat, kızı Nilda Polat'ın elini tutarak yürüdü. Sıla Doğu ise basın mensuplarına "Dualarınızı esirmeyin" çağrısında bulundu.