Ali İhsan Su, Diyarbakır Valiliği görevinden ayrılmadan önce bir veda mesajı yayınladı. Mesajında, “Kıymetli Diyarbakırlı Hemşerilerim, 18 Mayıs 2022'den beri yürütmekte olduğum Diyarbakır Valiliği görevinden 25 Haziran 2024 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Su, yayınladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Diyarbakırlı Hemşerilerim,

18 Mayıs 2022'den beri yürütmekte olduğum Diyarbakır Valiliği görevinden 25 Haziran 2024 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılıyorum. 12.500 yıldır kesintisiz yaşamın devam ettiği ve 33 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Görev süremiz boyunca Diyarbakır'ı her alanda daha da ileriye taşımak için hep birlikte çaba sarf ettik.

Bu süre zarfında her konuda desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve tüm sayın bakanlarımıza, sayın milletvekillerimize, askeri ve adli teşkilatlarımızın değerli mensuplarına, üniversitemize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın çok değerli yöneticilerine ve personeline, vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, muhtarlarımıza, meslek odalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımıza ve tüm Diyarbakırlı hemşerilerime en derin şükran, sevgi ve saygılarımla arzı veda ediyorum. Allah'a emanet olunuz.”

ALİ İHSAN SU KİMDİR

Ali İhsan Su, 1959 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayan Su, kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Ali İhsan Su, kariyerine 1985 yılında kaymakam adayı olarak başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Ardından, İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde görev aldı. Görev yaptığı yerlerde, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik pek çok proje ve çalışmaya imza attı.

YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Valilik Görevleri

Gümüşhane Valiliği: Ali İhsan Su, 2011 yılında Gümüşhane Valisi olarak atandı.
Şırnak Valiliği: 2015 yılında Şırnak Valisi olarak görev yapmaya başlayan Su, özellikle terörle mücadele konusunda önemli adımlar attı ve bölgenin güvenliği için çeşitli projeler geliştirdi.
Mersin Valiliği: 2017 yılında Mersin Valisi olarak atandı. Burada da başarılı çalışmalara imza attı ve Mersin’in ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağladı.
Diyarbakır Valiliği: Ali İhsan Su, 2022 yılında Diyarbakır Valisi olarak atanmış ve 2024 yılına kadar bu görevde bulunmuştur.