Güncel

Doğalgaz Faturalarına Destek Geliyor: Devlet Tarafından Ödenecek

Dar gelirliler için doğalgaz faturası desteği geliyor. Torba yasa kapsamında, dar gelirli hanelerin doğalgaz faturasının bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.

Abone Ol

Dar gelirliler için doğalgaz faturası desteği geliyor. Torba yasa kapsamında, dar gelirli hanelerin doğalgaz faturasının bir kısmı devlet tarafından karşılanacak. Bu düzenleme, doğalgaz desteğinin sona ermesiyle zam olup olmayacağını merak edenler için de bir çözüm olarak görülüyor. Mayıs başında sona eren 25 metreküplük doğalgaz desteğinin ardından, yeni bir zam olup olmayacağı merak ediliyordu. Yeni düzenleme ile dar gelirliler, yüksek faturalarla karşı karşıya kalmadan kış aylarını geçirebilecek.

Dar gelirli haneler, doğalgaz faturalarının sadece bir kısmını ödeyecek, kalan kısmı ise devlet tarafından karşılanacak. Örneğin, yüksek gelirli bir haneden 3 bin TL'lik fatura tamamen alınırken, dar gelirli bir haneden sadece yüzde 30'u alınacak, geri kalanı devlet tarafından ödenecek.

Destek kapsamında, gelir gruplarının belirlenmesi için özel bir çalışma yapılacak. Bu çalışmanın detayları ilerleyen günlerde netleşecek.