Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamış durumda ve 28,2500 seviyelerinden işlem görüyor. Önceki kapanışın hemen üzerinde kapanan dolar/TL, bu sabah yüzde 0,3'lük bir artışla işlem görmekte. Diğer döviz kurlarına bakıldığında ise avro/TL yüzde 0,1 artışla 29,8660'da, sterlin/TL ise yüzde 0,5 artışla 34,2980'de bulunuyor.

Dolar endeksi, önceki kapanışının hemen altında 106,5 seviyesinde bulunuyor. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı öncesinde temkinli bir tutum sergiliyor. Bu hafta yoğun bir ekonomik veri takvimi ve İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haberler piyasaların odak noktasında yer alıyor.

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı düzenlemesi, çatışmanın daha geniş bir bölgeye yayılma riskini artırıyor. Ayrıca, ABD'de beklentilerin üzerinde gelen makroekonomik veriler sonrası Fed'in çarşamba günkü kararları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.